Wie & Waarom?

Wie?
Le Lapin Blanc, oftewel Het Witte Konijn. Onder deze naam deel ik mijn ontwerpen en handgemaakte producten met de wereld. Wie ik ben? Femke Hesselink, net 30, dol op kunst, sprookjes, vogeltjes, bloemen en alles wat maar retro en vintage is. En dat zie je terug in de ontwerpen;  vintage theekopjes worden vrolijke kandelaars en gebloemde tafelkleedjes veranderen in schattige knuffeldieren en tassen.

De naam? Die komt uit Alice in Wonderland. In dat verhaal volgt Alice het Witte Konijn naar een onbekende wereld vol magie en mooie verhalen. En dat is precies wat Le Lapin Blanc wil zijn: jouw deurtje naar een wonderlijke nieuwe wereld.

Wat?
Tassen, knuffels, sieraden, decoratie voor in huis, notitieboeken… je kunt het zo gek niet bedenken of Le Lapin Blanc maakt het. Het is maar net waar ik geïnspireerd van raak of wat ik vind bij de kringloop! Maar alle producten hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal handgemaakt. Daarnaast verwerk ik ook in ieder product leuke vintage stofjes, mooie kringloopvondsten en materialen die ik verzamel in kleine handwerkwinkeltjes in binnen-en buitenland. Op die manier wordt ieder product 100% uniek!

Om het winkelen wat gemakkelijker te maken heb ik vijf categorieën aangemaakt. Sieraden, Thuis & wonen, Voor de kleine, Accessories en Papierwerk.

Waarom & waarmee?
Le Lapin Blanc vindt het heerlijk om rond te dwalen in kringloopwinkels. Vandaar dat ik bijna alleen maar werk met gebruikte materialen; door dit hergebruik krijgen de kringloopvondsten niet alleen een nieuw doel, maar ook een verrassend nieuw leven. Zo kan een vintage theekopje een kandelaar worden, maak ik van een leuk tafelkleed een kussen of tas en wordt een theepot veranderd in een bloempot.

Ook is Le Lapin Blanc groot fan van tekenen en illusteren. Dit is terug te zien in onder andere de kaarten die ik maak. Zoek je een kaart voor een speciale gelegenheid of wil je een persoonlijke geboorte- of trouwkaart laten ontwerpen, stuur me dan gerust een mailtje! Le Lapin Blanc gaat met plezier voor je aan de slag.

Waar?
Le Lapin Blanc heeft zijn hoofdkwartier in Arnhem, maar is ook regelmatig te vinden op markten en craft fairs in de rest van het land. Dus wil je de spulletjes in het echt zien, voelen en ruiken, houd dan de agenda in de gaten!