Van tafelkleedje naar tas

Stel, je hebt een retro oranje tafelkleedje gevonden bij de kringloopwinkel. Dan kan je dat kleedje gezellig op tafel leggen…

indenbeginne

Maar je kan er ook een super handige tas van maken. Hoe?

stap11. Dit kleedje is ongeveer 65 x 72 cm groot. Een handig formaat voor tassen is 30 x 40 cm. Bedenk welk stuk van de stof je als voorkant wil en meet 40cm + 2 cm per zoom (dus minimaal 44cm) Knip aan de bovenkant en aan de onderkant de overige stof weg. De restjes nog niet weggooien!

stap22. Aan de boven- en onderkant heb je nu twee rafelige randjes. Vouw deze over de hele lengte twee keer naar binnen en zet vast met een speldje. Als het goed is, is het rafelige randje niet meer zichtbaar. Doe dit ook voor de andere kant van de stof.
stap3

3. Stik de zoom erin met de naaimachine.

stap4    stap5a

4. Vouw de stof over de korte zijde dubbel met de mooie kant naar binnen, speld en naai de zijkanten op elkaar. Je hebt nu een tas van ongeveer 30 x 40cm, waarvan de boven- en de onderkant nog open zijn. Naai vervolgens de onderkant dicht en keer de tas om zodat de mooie kant aan de buitenkant zit.

stap5     stap6

5. Nu komen de restjes weer in beeld. Knip een reep van de bovenkant van stof en een reep van de onderkant. Je hebt nu twee repen met aan drie kanten een zoom, van ongeveer 75×6 cm. Maak een zoom van het rafelige randje.

stap7

6. Spelt en naai de hengsels vast aan de tas, zorg dat er minstens 15 cm tas zit tussen de beide uiteinden. Werk tot slot alle draadjes weg en je tas is klaar!

klaar

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


acht − = 4