Steek voor steek

Toen ik een jaar of 9 was heb ik van mijn moeder leren borduren. Eerst halve kruisjes, toen hele kruisjes en toen een hele merklap met verschillende randjes, mijn naam in mooie letters en zelfs wat figuurtjes uit een boekje.

Daarna kwam er een kussen, in kruissteek geborduurd op van dat stugge groot gemaasde gaas met een voorgedrukt beertje erop. En ook nog een fijn Forever Friends beertje met een bloemenkransje van echt splijtgaren en een paar beertje Paddington plaatjes (je begrijpt, ik zat in mijn beren periode). En toen was de lol er af. Het duurde me te lang, het splijtgaren spleet niet goed of juist te goed en de achterkant veranderde in een ondoordringbaar spinnenweb van kleuren en knopen.

Sinds ik met Le lapin blanc bezig ben, heb ik toch af en toe weer eens een poging¬†tot kruissteek borduren gewaagd. Maar ’t bleven mini-projectjes. Totdat…ik het boek van de Deense Lis Paludan in handen kreeg. Door dit van oorsprong Deense¬†handwerkboek kwam ik tot de ontdekking kwam dat borduren veel meer is dan alleen de kruissteek! Je kan als het ware tekenen op linnen met verschillende steken en zo ook patronen maken. Sinds ik het boek opensloeg zijn we 6 dagen en 3 vissen verder. Op naar nummer 4! IMG_7832 IMG_7850 IMG_7889

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


+ twee = 3