Niet alleen handig voor de post

Elke dag is het weer een verrassing wat er door de postbode je brievenbus wordt ingeschoven; rekening zus, belangrijk bericht zo. Soms echter zit er ook leuke post tussen. Een vakantiekaartje uit ’n ver land of een brief van ’n lief vriendinnetje. En dan vaak voorzien van een mooie postzegel. Waarbij ik overigens vind dat je zegels uit verre oorden vaak veel exotischer en kleurrijker zijn dan hier in Nederland.

Vroeger ben eens begonnen met postzegel sparen. Ik had een achternichtje down under, en zij verstuurde altijd dierenkaarten naar mijn oma met bijpassende zegels. Ik mocht de zegels van de kaart af weken, boven stoom uit een fluitketel, om ze vervolgens op te bergen in een groen DAVO-album. Af en toe bladerde ik het door om mezelf in de dierentuin te wanen.

Best jammer eigenlijk om al die kleine kunstwerkjes, want dat zijn het, te verstoppen in zo’n album. Want je kan er zo veel leuks mee doen. Plak ze op een lijstje of maak er een mooie slinger van! In scannen om er vervolgens mee te doen kan ook, dan hoef je de zegels zelf niet te gebruiken. Want mind you, die kleine plakkers kunnen zo maar een hoop geld waard zijn. Kijk maar eens op www.verzamelaarsmarkt.nl

Hieronder wat ideetjes. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Klik op de foto en je komt terecht bij het artikel in de shop.

postzegels
Ansichtkaart met postzegels uit de hele wereld
postzegelslinger-ballonnen
Slinger van postzegels met luchtballonnen
adressenboekje-geel
Adressenboekje met postzegel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


1 − een =